Nastupi

KUD „Duga“ je učestvovalo na preko 30 prestižnih međunarodnih festivala, a treba izdvojiti svjetske festivale u UAE 2019. i "Lazgi Dance Festival" - Uzbekistanu 2022. Dobitnici su i brojnih nagrada.

Osnivač i koreograf KUD-a Marijana Maja Dakić dobila je i "Mali zlatni opanak" za najbolju koreografiju za "Igre Golije".

KUD "Duga" na Smotri dječijeg folklora - Mataguži 2024.

Smotra dječjih folklornih ansambala do 14 godina održana je u Matagužima i dio je projekta koji je podržan od strane Ministarstva kulture i medija Crne Gore na njihovom javnom konkursu “Kultura spaja – od amatera do profesionalaca” u organizaciji KUD “Špiro Kaluđerović” iz Mataguža.

Tekst, foto i video prilog sa događaja pogledajte na portalu Montenegro magazin.

KUD "Duga" na Smotri dječijeg folklora - Mataguži 2024.

DEUS 2023.

KUD "Duga" učesvovalo je na koncertu ,,Folkloraši igrom i pjesmom svome gradu” koji je održan u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović“, koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta.

Koncert je organizovalo Udruženje folklornih ansambala Crne Gore – Regija Podgorica i Sekretarijat za kulturu Glavnog grada Podgorice, u okviru festivala DEUS.

Koreograf - Ibiš Kujević / Muzički aranžman - Aleksandar Saša Magovčević / Umjetnička rukovoditeljka - Marijana Dakić / Snimio i montirao - Goran Šaban

Samit Berlinskog procesa u Tirani

Samit Berlinskog procesa u Tirani otvoren je uz plesnu koreografiju u narodnim nošnjama manjina u Albaniji i "otkrivanje" slike "Otmica Evrope" italijanskog slikara Đan Domenika Ćerinija iz 17. veka. Crnu Goru je ispred lidera Evropske Unije predstavilo kulturno-umjetničko društvo "Duga".

"Splet Bošnjačkih igara i pjesama” / “Svi plešemo – Srce igrom darujemo“ / Podgorica - Montenegro.

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici održan je veliki folklorni koncert “Svi plešemo – Srce igrom darujemo“. Organizatori ove spektakularne večeri folklora su Udruženjem folklornih ansambala Crne Gore – Regija Podgorica u saranji sa Turističkom organizacijom Glavnog grada Podgorica i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada. Pored KUD "Duga" učestvovalo je još 10 ansambala iz Podgorice.

Autor koreografije: Ibiš Kujević / Autor muzičkog aranžmana: Aleksandar Saša Magovčević / Video by Goran Šaban

"Igre sa Golije"

Na festivalu "Maleni čuvari tradicije 2023." koji je održan u Beranama dječiji ansambl je nastupio sa nagrađenom koreografijom "Igre sa Golije" Marijane Maje Dakić, koja je dobila "Mali zlatni opanak".

"4. SMOTRA FOLKLORNIH ANSAMBALA VETERANA - TREBINJE MART 2023.

Trebinje je regionalna turistička destinacija, lijepo u svako godišnje doba, sa ponudom na kojoj mu zavide i veliki centri turizma. Poznato je po ozbiljnom čuvanju kulture i tradicije kroz razne i česte manifestacije koje okupljaju folklorne ansamble iz regiona, a i šire. Nedavno je GKUD „Alat – Swisslion“ organizovalo 4. Smotru folklornih ansambala veterana – Trebinje 2023. Ovo je već tradicionalno martovsko okupljanje, a ovogodišnji učesnici su došli iz Beograda, Šapca, Čačka, Sevojna, Rakovice, Trsta, Gradiške, Banjaluke, Prijedora, Omarske, Podgorice, Budve, Bileće i Trebinja, i sa Zlatibora i Pala. Predstavilo se dvadeset društava. Boje Crne Gore branili su: KUD “Duga” i KUD “Vila” iz Podgorice i KC “Stara Budva” iz Budve.

"Igre iz Crne Gore" / Koreografija: Marijana Maja Dakić / Video: Goran Šaban