Nastupi

KUD „Duga“ je učestvovalo na preko 30 prestižnih međunarodnih festivala, a treba izdvojiti svjetske festivale u UAE 2019. i "Lazgi Dance Festival" - Uzbekistanu 2022. Dobitnici su i brojnih nagrada.

Osnivač i koreograf KUD-a Marijana Maja Dakić dobila je i "Mali zlatni opanak" za najbolju koreografiju za "Igre Golije".

DEUS 2023.

KUD "Duga" učesvovalo je na koncertu ,,Folkloraši igrom i pjesmom svome gradu” koji je održan u Velikoj sali KIC-a ,,Budo Tomović“, koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta.

Koncert je organizovalo Udruženje folklornih ansambala Crne Gore – Regija Podgorica i Sekretarijat za kulturu Glavnog grada Podgorice, u okviru festivala DEUS.

Koreograf - Ibiš Kujević / Muzički aranžman - Aleksandar Saša Magovčević / Umjetnička rukovoditeljka - Marijana Dakić / Snimio i montirao - Goran Šaban

Samit Berlinskog procesa u Tirani

Samit Berlinskog procesa u Tirani otvoren je uz plesnu koreografiju u narodnim nošnjama manjina u Albaniji i "otkrivanje" slike "Otmica Evrope" italijanskog slikara Đan Domenika Ćerinija iz 17. veka. Crnu Goru je ispred lidera Evropske Unije predstavilo kulturno-umjetničko društvo "Duga".

"Splet Bošnjačkih igara i pjesama” / “Svi plešemo – Srce igrom darujemo“ / Podgorica - Montenegro.

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici održan je veliki folklorni koncert “Svi plešemo – Srce igrom darujemo“. Organizatori ove spektakularne večeri folklora su Udruženjem folklornih ansambala Crne Gore – Regija Podgorica u saranji sa Turističkom organizacijom Glavnog grada Podgorica i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada. Pored KUD "Duga" učestvovalo je još 10 ansambala iz Podgorice.

Autor koreografije: Ibiš Kujević / Autor muzičkog aranžmana: Aleksandar Saša Magovčević / Video by Goran Šaban