SKUPŠTINA UDRUŽENJA FOLKLORNIH ANSAMBALA: Dodijelili plakete i zahvalnice

3/11/2024

U multimedijalnoj sali KIC -a ,,Budo Tomović” održana je redovna godišnja Skupština udruženja folklornih ansambala Crne Gore. Tokom svečanog dijela dodijeljene su plakete i zahvalnice u više kategorija.

Kako su saopštili, laureati za 2023. godinu su: prof.dr Slobodan Jerkov, doktor etnografskih nauka, Vesko Mileusnić, vokalni solista KUD – a ,,Njegoš” i Braho Ledinić, muzičar iz Rožaja za 50 godina posvećenog rada u očuvanju muzičkog nasljeđa. Nagrađen je i RTCG, odnosno emisija ,,Naša bastina” i Dragana Mrkić, voditeljka ovog programa za promociju folklora i baštine. Za 40 godina rada u fokloru plaketu je dobio Rešad Šabotić, umjetnički rukovodilac KUD-a ,,Bihor” iz Petnjice, dok su zahvalnice za promociju i doprinos radu Udruženja dobili mr Danijela Bokan, iz KUD ,,NJEGOŠ” – CETINJE , dugogodišnja članica UO i predsjednica UFACG, Sinan Tiganj, predsjednik Skupštine u dva mandata iz KUD ,,Bihor”- Petnjica i Marijana Dakić, predsjednica regije Podgorica iz FA ,,Duga Montenegro” iz Podgorice.

Priznanja su uručili najstariji članovi skupštine Vasilije- Bato Rogošić, KUD ,,Mladost”, Sreten Kaluđerović, FA ,,Crna Gora” i Svetozar Perović, AKUD ,,Mirko Srzentić” Montenegro.

Link za prilog RTCG - emisija "Naša baština": Video | Facebook